Hoe kunnen we helpen?

Past een daktent op iedere auto?
Onze daktenten zijn speciaal ontworpen om op elk autodak te passen, ze worden opgevouwen op het dak van de auto voor gemakkelijker vervoer. Bij stilstand kan de daktent worden uitgeklapt om een slaap- of leefruimte te creëren.
De daktent wordt gemonteerd op de dakdragers of roofrack van de auto. Het is vooral belangrijk rekening te houden met de maximale dynamische dakbelasting van de auto.
Daarnaast hebben we gekeken naar het gewicht van onze daktenten, deze zijn zo licht mogelijk ontwikkeld en ontworpen. Onze lichtste daktent heeft een gewicht van 48Kg en kan daarmee echt op 99,9% van de auto's.


Hoeveel gewicht mag er op het dak van mijn auto?
Tegenwoordig hebben de meeste auto's een dynamische dakbelasting van 75kg, wat betekent dat al onze daktenten op de auto mogen. Vraag uw garage altijd naar de maximale dakbelasting van uw auto.
Bovendien heeft een auto twee verschillende soorten dakbelasting. Een dynamische dakbelasting en een statische dakbelasting. De dynamische dakbelasting is het gewicht dat de auto tijdens het rijden op het dak mag dragen. De statische dakbelasting is het maximale gewicht dat de auto in stilstand op het dak mag dragen. Wij houden altijd aan dat de statische dakbelasting 4x de dynamische dakbelasting is.


Heb ik speciale dakdragers nodig voor mijn daktent?
Voor een daktent heeft u geen speciale dakdragers nodig, maar wij raden u wel aan dakdragers te kiezen die een minimale belasting van 75 kg hebben.
Met dakdragers met een minimale belasting van 75kg weet je altijd zeker dat de dakdragers genoeg gewicht kunnen dragen. Kies altijd voor A-merk dakdragers van bijvoorbeeld Farad of Thule.


Hoe bevestig je de daktent op de auto?
Om onze daktenten te bevestigen heb je allereerst goede dakdragers nodig. Elk van onze daktenten heeft twee aluminium profielrails die tegen de bodemplaat zijn gemonteerd. De daktent wordt op de dwarsbalken geschroefd met hulpstukken die in de rails worden geschoven.
Bij onze daktenten worden voor elke steun twee bevestigingssystemen gebruikt, bestaande uit een railgeleider, m8-bout en -moer en een montageplaat. De M8-bouten worden met de geleiders in de rails geschoven en aan elke kant van de dakdrager geplaatst, daaroverheen gaat de montageplaat en die klemt de daktent tegen de dakdrager.


Kan ik mijn daktent opvouwen terwijl hij nat is?
Je kunt het nat opvouwen. Als het erg nat is, kunt u het vooraf lichtjes afvegen met een handdoek.
Het is belangrijk dat je, wanneer de tent nat is, alle ramen en deuren dichtritst, zodat er geen water door de ramen op het matras kan komen. Als een tent nat is, moet deze binnen 48 uur worden geopend om schimmelvorming te voorkomen.
Berg je hybride, hardshell of softshell daktent altijd schoon en droog op als je hem niet gebruikt.


Hoe moet ik mijn daktent opbergen?
Voor de softshell daktenten raden wij je aan deze aan de scharnierzijde van de tent te plaatsen, zodat deze stabiel staat.
Als je ruimte wilt besparen, kan je hem ook aan de korte kant zetten. Als je hem aan de korte kant zet, is het belangrijk om er een schuimplaat of een schuimblok onder te zetten. Bij een softshell daktent adviseren wij je om de kant die normaal op de auto ligt tegen de muur te zetten, zorg ervoor dat de daktent ook via bevestigingspunten met een spanband kan worden vastgezet.
De beste plaats om een daktent op te bergen is in een ruimte die droog is, niet te veel temperatuurschommelingen kent en waar geen muizen of ander ongedierte kan binnendringen. Heb je toch een ruimte waar de temperatuur varieert en/of ook vochtig is. Dan raden wij aan de matras uit de tent te halen en in huis op een droge plaats op te bergen. Plaats daarnaast een zakje silicagel in de tent. De zakjes silicagel kan je zelf kopen of opsparen, want in veel verpakkingen zitten zulke zakjes en die kan je hergebruiken in de tent.
