Wat is een softshell daktent?

De daktenten die een zogenaamde hoes hebben van vrachtwagen zeil, worden softshell daktenten genoemd. Deze daktenten zijn hele compact en licht van gewicht. Als ze uitgeklapt zijn, zijn het grote tenten vergeleken met de hardshell tenten ze zijn geschikt voor gezinnen.

Deze softshell daktenten heb je in verschillende breedte maten. Door het lichte gewicht en compacte ingeklapt formaat worden ze vaak gebruikt op de kleinere compactere auto’s en voor op offroad auto’s.

Doordat de softshell daktent uitklapt naast de auto wordt het gewicht van de tent en de personen die er in liggen verdeeld over het dak van de auto en op de ladder die op de grond staat.
Deze modellen hebben ook het voordeel dat je altijd naast of achter je auto een luifeltje hebt zodra je de tent hebt uitgeklapt. Hiermee heb je dus een droge toegang tot je auto.
In de meeste softshells kan zonder problemen beddengoed mee worden opgevouwen als de daktent wordt gesloten.

Softshell tenten hebben de meeste uitbreidingsmogelijkheden.

Gemakkelijk is ook de mogelijkheid om bij bepaalde softshell modellen een ruime ondertent te monteren zodat je een extra slaapplek hebt of meer leefruimte. Het is maar 5 minuten extra werk maar daar heb je wel profijt van.