Daktent 180L Deluxe

uniek in design.

€ 2.895,00

De daktent 180L is onze nieuwste aanwinst.

Deze daktent is uniek in de wereld wat betreft het Design en uitbreidings mogelijkheden.

Wat is er anders:

 • Vanaf medio maart beschikbaar in het groen, nu al te bestellen.
 • beschikbaar Sand/Coffee combinatie.
 • Raampartijen
 • Ventilatie mogelijkheden
 • Daklijn
 • Entree.

Door het aangepaste design van de daktent 180L hebben we de mogelijkheid gekregen om de ondertent voor de 180L helemaal anders te maken dan gebruikelijk.

De 180L is een tent met een bedmaat van 180cm x 230cm voor maximaal drie volwassenen. Of een gezin met jonge kinderen.

Het 300 grams doek is ook hier weer onze standaard. De daktent is gewoon met één ladder uitgerust en heeft een hele ruime luifel boven de ingang. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om aan de onderzijde van de daktent een ondertent te ritsen. Deze ondertent is volgens het compleet nieuwe design en heeft een zee van ruimte en heeft een eigen zinnig design wat betreft ramen en deuren ook geeft de ondertent naast privacy ook de mogelijkheid om altijd droog en beschut de daktent binnen te gaan. Ook zonder ondertent heeft de overkapping als voordeel dat de ingang open kan blijven zonder inkijk of inregenen.

Bij Dare To Be Different streven we naar een optimaal leefklimaat in onze daktenten. De daklijn van de daktent is nu gebogen dit levert een betre afwatering en visueel een modernere look.  Het dubbeldak systeem, de fly-top, zorgt voor een extra isolatielaag bovenop het reguliere dak. Hierdoor blijft de temperatuur in de daktent op warme dagen aangenaam. Tijdens koude nachten helpt deze extra isolatie tegen warmteverlies. Daarbij beschermt het dubbeldak systeem de tent tijdens regenbuien. Gaat u echt de kou trotseren? Als optie leveren wij een katoenen hemel voor een extra isolatielaag in uw daktent. Deze hemel kan in de daktent blijven zitten als u deze invouwt.

Een belangrijk onderdeel van een prettig leefklimaat is ventilatie. De 180L daktent kan optimaal worden geventileerd door twee ventilatieopeningen, twee afsluitbare ramen op de zijkanten en twee groot raam tegenover de ingangen. En daarnaast heeft de  Daktent 180L ook nog 2 dakramen in het slaap vertrek en 1 dakraam in de entree. De zijramen en de ingangen kunnen ook tijdens een regenbui open blijven door de slim geplaatste luifels. Om insecten buiten te houden zijn de ventilatieopeningen, ramen en de deur voorzien van muskietengaas.

Om verder een optimaal leefklimaat te kunnen garanderen, komt de 180L Deluxe met een anti-condens ondermatras in een dikte van 8mm en eventueel te upgraden naar 15mm. Dit zorgt niet alleen voor meer ligcomfort maar gaat ook zoals de naam al zegt condensvorming tegen in uw tent.

Een belangrijk onderdeel van lekker slapen is een prettige matras. In de daktent ligt ook nu weer een zes centimeter dik matras. Door de matraslengte van 230cm is deze daktent uitermate geschikt voor langere mensen. Om de matras heen zit een afritsbare en wasbare hoes van 100% katoen. Verder is de daktent voorzien van diverse handige opbergvakken om ’s nachts een telefoon, bril of zaklamp op te bergen.

De 180L is de deLUX versie door zijn uitgebreide raampartijen en dakvensters is het een heel erg unieke daktent.  Het gewicht van de daktent is maar 68kg. Door dit gewicht in combinatie met ruime afmeting is deze tent vooral geschikt voor stationwagons, busjes en terreinwagens, maar hij past natuurlijk ook op een aanhanger of camper. Wij adviseren u graag over het meest geschikte dakdrager voor de combinatie van deze daktent en uw auto.

Accessoires

Bij elke daktent van Dare To Be Different zijn er een aantal accessoires die je voor bij de daktent kunt kopen. Voor de 180 L zijn dit de volgende: 

volkswagen-touareg-daktent
Vraag de brochure aan
Vind een verkooppunt in de buurt

Specificaties

 • Tent en flytop (kleur):Sand/Coffee combinatie of Groen
 • Tent (materiaal): 300g canvas (35% katoen / 65% polyester) met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Fly-top (materiaal): 420D 100% polyester Oxford met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Transporthoes (kleur): grijs; 
 • Transporthoes (materiaal): PVC (1200D-680g), naden hoogfrequent gelast;
 • Matras: 180cm x 220cm x 6cm (lxbxh) polyester met afritsbare en wasbare hoes van 100% tricot; 
 • Ondermatras: 8mm ventilatie ondermatras (Nu standaard)
 • Bodemplaat: hogedruk verlijmde aluminium sandwich plaat met extra versterkingen;
 • Ladder: 1x aluminium telescopisch, standaard 2.3m (2.6m zijn als optie leverbaar);
 • Afmeting in transport hoes: 130cm x 180cm x 38cm (lxbxh);
 • Afmeting opgezet: 180cm x 310cm x 126cm (lxbxh);
 • Gewicht: 68 kg; 
 • Garantie: 2 jaar.

Garantie en registratie

Standaard krijg je 2 jaar garantie bij aanschaf van de 180L Deluxe door jouw product hier te registreren krijg je 1 jaar extra. Registreer daarom snel jouw 180L Deluxe en ontvang 1 jaar langer garantie op jouw daktent! 

Foto's

Accessoires

DTBD Outdoor Quad Schuifwand sliding wall schiebewand tarp 201904175

Schuifwand

Met de schuifwand creëert u in een handomdraai een windvrije, droge of schaduwplek onder de daktent.

dtbd-bagage-hangmat

Bagagehangmat

Met het ontwerpen van de bagagehangmat zijn we er in geslaagd om simpel en snel opbergruimte in of onder een daktent te creëren.

dtbd-ondermatras

Ondermatras

De unieke 3D-structuur van onze ondermatrassen zorgen voor een gezonde en aangename slaapomgeving in uw daktent.