Hoeveel weegt een daktent?

Als je van plan bent om een daktent aan te schaffen, dan is een van de eerste vragen die je waarschijnlijk hebt: "Hoeveel weegt een daktent?" Dit is een belangrijke vraag omdat het gewicht van de daktent bepaalt of je auto geschikt is om deze te dragen. In deze blog duiken we in de gewichten van de verschillende daktent modellen van Dare to be Different (DTBD) en leggen we uit hoe je de daklast van je auto kunt berekenen om de perfecte daktent te kiezen.

Dare to be Different biedt een scala aan daktenten, elk ontworpen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Hier is een overzicht van onze populairste modellen en hun gewichten:

DTBD 220XL Family
Gewicht: 75 kg
Capaciteit: Geschikt voor 4 volwassenen

DTBD Sitta 180
Gewicht: 60 kg
Capaciteit: Geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind

DTBD Sitta 140
Gewicht: 59 kg
Capaciteit: Geschikt voor 2 volwassenen

DTBD 180 L Deluxe
Gewicht: 69 kg
Capaciteit: Geschikt voor 23 volwassenen en 1 kind

DTBD 140L
Gewicht: 59 kg
Capaciteit: Geschikt voor 2 volwassenen

DTBD 140S
Gewicht: 56 kg
Capaciteit: Geschikt voor 2 volwassenen

DTBD 140LW
Gewicht: 45 kg
Capaciteit: Geschikt voor 2 volwassenen

 

Wat is de daklast van een auto?

De daklast van een auto verwijst naar het maximale gewicht dat het dak van je auto kan dragen. Dit omvat niet alleen de daktent zelf, maar ook eventuele dakdragers, bagage en andere accessoires die je op het dak monteert.

Elke auto heeft een specifieke daklastcapaciteit, die meestal te vinden is in de handleiding van de auto of op de website van de fabrikant. De daklast wordt meestal uitgedrukt in kilogrammen (kg) en is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste daktent.

 

Welke daktent mag op mijn auto ?

Om te bepalen welke daktent geschikt is voor jouw auto, volg je deze stappen:

1. Controleer de daklast van je auto: Raadpleeg de handleiding van je auto of de website van de fabrikant om de daklast capaciteit te vinden. Dit is meestal te vinden onder de specificaties van de auto.

2. Bereken het totaalgewicht: Tel het gewicht van de daktent op bij het gewicht van de dakdragers en eventuele extra bagage die je van plan bent mee te nemen, zoals een luifel. Zorg ervoor dat dit totaalgewicht de daklast capaciteit van je auto niet overschrijdt.

3. Kies de juiste daktent: Kies een daktent waarvan het gewicht, samen met dat van de dakdragers en andere lading, binnen de daklast capaciteit van je auto valt.

Bijvoorbeeld: als je auto een daklast capaciteit van 75 kg heeft en je dakdragers wegen 5 kg, dan moet de daktent en eventuele extra lading samen niet meer dan 70 kg wegen. In dit geval zou de DTBD 140L een geschikte keuze zijn, aangezien deze daktent 59 kg weegt, waardoor je nog voldoende capaciteit overhoudt voor een luifel

Het kiezen van de juiste daktent begint met het begrijpen van het gewicht van de daktent en de daklast capaciteit van je auto. Met de verschillende modellen van DTBD kun je een daktent vinden die niet alleen bij je avontuurlijke stijl past, maar ook perfect geschikt is voor je voertuig. Zorg ervoor dat je altijd de daklast van je auto controleert en het totale gewicht van je daktent, dakdragers en andere lading binnen de limieten houdt. Zo kun je veilig en comfortabel genieten van je volgende buitenavontuur.

Voor meer informatie over onze daktent modellen en om de perfecte tent voor jouw behoeften te vinden, bezoek onze website of neem contact met ons op. Happy camping!