Daktent 140S Light Weight

Onze nieuwe Daktent 140S Light weight

€ 1.200,00

Een Softtop daktent waarbij wij alles op alles gezet hebben om een tent te hebben die lichter is dan 50Kg zonder al te veel concessies te doen op het gebied van onze kwaliteits maatstaven. 

Inderdaad je leest het goed voor deze daktent hebben wij wat concessies moeten doen. Als eerste hebben wij een andere stof gekozen een ultra licht gewicht polyester 200D natuurlijk gewoon rip-stop 120gram/m2 maar wel met een UV50+ classering waardoor de mate van verkleuring wordt verminderd. Daarnaast hebben we de dikte van de matras in de daktent aangepast van 6 naar 4cm.  Het buizen frame hebben we gekozen voor 16mm. Wel is de ladder een standaard telescoop ladder met een lengte van maximaal 2,3m. De daktent bodemplaat hebben we gekozen voor licht gewicht aluminium. Aan de daktent bodemplaat hebben we ook wat kleine aanpassingen gedaan zodat daar ook weer gewicht wordt bespaard. 

Met al deze aanpassingen hebben we nu een daktent in ons assortiment die het lichste is maar 48kg, het dunste is maar 28cm hoog en ook nog is de goedkoospte is in ons assortiment de 140S Light Weight kost € 1.200,00

Daarnaast is deze nieuwe softtop daktent weer even eenvoudig en snel op te zetten als onze andere daktenten. Door de grote ramen is er veel licht. Daarnaast hebben de ramen ook een blenderingsoptie. Deze zorgt ervoor dat u ook overdag een goede slaapomgeving kan creëren. Omdat de daktent bovenop uw auto staat, heeft u ook ruim uitzicht. De 140S Light Weight is alleen te verkrijgen in de kleurstelling Rood-Grijs. De ingang is natuurlijk voorzien van een luifel en een telescopische ladder.

Een belangrijk onderdeel van lekker slapen is een prettige matras. In de daktent ligt een vier centimeter dik matras. Door de matraslengte van 230cm is deze daktent uitermate geschikt voor langere mensen. Om de matras heen zit een afritsbare en wasbare hoes met een top laag van katoen. Verder is de daktent voorzien van diverse handige opbergvakken om ’s nachts een telefoon, bril of zaklamp op te bergen.

De 140S is een daktent met een bedmaat van 140cm x 230cm voor maximaal twee volwassenen.

Wij adviseren u graag over het meest geschikte dakdrager voor de combinatie van deze daktent en uw auto.

Accessoires

Bij elke daktent van Dare To Be Different zijn er een aantal accessoires die je voor bij de daktent kunt kopen. Voor de 140 S zijn dit de volgende: 

DTBD 140S LW Daktent Dachzelt Rooftoptent (38)
Vraag de brochure aan
Vind een verkooppunt in de buurt

Specificaties

 • Flytop (kleur): Grijs; 
 • Tent (kleur): Signaal Rood; 
 • Tentdoek (materiaal): 200D 120gram/m2 Polyester (100% polyester) met PU-coating, UV50+ coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop;
 • Fly-top (materiaal): 200D 120gram/m2 Polyester (100% polyester) met PU-coating, en UV50+ coating waterdicht tot 2.500mm, ripstop;
 • Transporthoes (kleur): grijs;
 • Transporthoes (materiaal): PVC (1000D-350g), naden hoogfrequent gelast;
 • Matras: 240cm x 140cm x 4cm (lxbxh) polyester met afritsbare en wasbare hoes met top laag van katoen;
 • Bodemplaat: verlijmde aluminium sandwich plaat met versterkingen;
 • Ladder: aluminium telescopisch, standaard 2.3m (2.6m als optie leverbaar);
 • Afmeting in transporthoes: 150cm x 125cm x 28cm (lxbxh);
 • Afmeting opgezet: 240cm x 143cm x 126cm (lxbxh);
 • Gewicht: 48 kg;
 • Garantie: 2 jaar.

Foto's

Accessoires

DTBD Outdoor Quad Schuifwand sliding wall schiebewand tarp 201904175

Schuifwand

Met de schuifwand creëert u in een handomdraai een windvrije, droge of schaduwplek onder de daktent.

dtbd-bagage-hangmat

Bagagehangmat

Met het ontwerpen van de bagagehangmat zijn we er in geslaagd om simpel en snel opbergruimte in of onder een daktent te creëren.

dtbd-ondermatras

Ondermatras

De unieke 3D-structuur van onze ondermatrassen zorgen voor een gezonde en aangename slaapomgeving in uw daktent.