Hoe gebruik je een ondertent in combinatie met een dtbd daktent?

Daktenten zijn de ultieme metgezel voor avonturiers die houden van kamperen in de buitenlucht. Ze bieden niet alleen een comfortabele slaapruimte bovenop je voertuig, maar ook de flexibiliteit om te genieten van de natuur waar je maar wilt. Maar hoe zit het met ondertenten? Hoe werkt een ondertent? Welke lengte ondertent heb ik nodig? Hoe werkt de ondertent verlenger.

 

Wat is een ondertent?

Een ondertent, ook wel bekend als een voortent, is een extra tent die onder je daktent wordt bevestigd. Het fungeert als een aanvullende ruimte onder de slaapruimte van de daktent. Deze ondertenten zijn ideaal voor het opbergen van je bagage, het creëren van een aparte zitruimte, of zelfs als extra slaapplaats voor gasten.

 

Waarom zou je een ondertent gebruiken?

Een ondertent onder de daktent kan in vele opzichten handig zijn, het zorgt voor meer beschutting en privacy. Hieronder zijn enkele veel voorkomende voorbeelden waarom je de ondertent nodig kan hebben:

1. Extra Opbergruimte: Een ondertent biedt extra opbergruimte voor je kampeerspullen, waardoor je meer ruimte hebt in de hoofdslaapruimte van je daktent.

2. Aparte Zitruimte: Als je wilt ontspannen zonder gestoord te worden door insecten of weersomstandigheden, kan een ondertent fungeren als een aparte zitruimte.

3. Gastenverblijf: Heb je vrienden of familie op bezoek? Een ondertent kan dienen als een comfortabele extra slaapruimte.

4. Kleedruimte: Wil je even snel een zwembroek aan doen of je eigen omkleden? In een ondertent gaat dit met gemak.

 

Wales-401

 

Hoe kies je de juiste ondertent lengte?

Bij het kiezen van de juiste ondertentlengte is de hoogte van je voertuig in combinatie met de dakdragers een belangrijk aspect. Wij hebben twee standaard lengtes op de markt de 1,7m en de 2,0m. De 1,7m is eigenlijk voor bijna iedere personen voertuig geschikt. Veel station modellen kunnen namelijk al een 1,7m ondertent gebruiken. Is je auto eerder een SUV? Dan zal je een ondertent van 1,7m nodig hebben met een 15cm verlenger. Deze kan je er makkelijk tussenritsen. Dan past de ondertent altijd en is hij zeker niet te lang.

Is je auto lager dan 1,7m met de dakdragers? Ook dan kan de ondertent er onder vanaf 1,60cm gaat het al. Is je auto nog lager gebruik dan oprijdblokken. 

 

Spanbanden voor hoogte-aanpassing

Als je ondertent te lang lijkt in vergelijking met je daktent, kun je gebruikmaken van de spanbanden op de hoeken van de ondertent. Hiermee kun je het teveel aan hoogte aanpassen, zodat de ondertent perfect past.

Een ondertent is een waardevolle toevoeging aan je daktentuitrusting. Het biedt extra opbergruimte, een aparte zitruimte en kan zelfs dienen als extra slaapruimte. Bij het kiezen van de juiste ondertentlengte is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de auto en de dakdragers, vergeet ook niet dat de daktent een rails heeft van 3cm. Dus deze ligt altijd nog net iets hoger. 

Bij Dare to be Different Outdoor begrijpen we de behoeften van avontuurlijke kampeerders. Ontdek onze daktenten en ondertenten en bereid je voor op je volgende buitenavontuur!