Hoe gebruik je de branders van een DTBD Kookkist

We zien de laatste tijd dat veel klanten moeten wennen aan het gebruik van onze branders, in de kookkisten. Dit komt voornamelijk doordat onze branders een hoger vermogen hebben dan de branders thuis. Ook zien we dat veel klanten niet meer gewend zijn aan het koken op gas, want dat is toch echt heel anders dan een keramische kookplaat of een inductie plaat. Daarom hebben we hier een aantal tips voor het gebruik van de branders.

Tip 1: Bij gebruik van gasbranders is het belangrijk om de brander zo af te stellen dat de warmte optimaal naar de pan gaat, niet naar de omgeving. Het is daarom ook vaak beter om de brander lager te zetten. Hoe hoger je de brander zet hoe meer warmte er verloren gaat naar de omgeving, de pan weerkaatst namelijk warmte naar de omgeving, in plaats van deze op te nemen als de brander te hoog staat. Een groot voordeel hiervan is dat je ook veel minder gas gaat gebruiken, je gasflesje gaat dan ook veel langer mee!

Tip 2: Bij het aansteken van de brander is het ook belangrijk om het gas nooit volledig open te zetten, draai de knop van het gas een klein beetje open en staak dan de brander met het systeem aan. Zo krijg je niet een onverwachte steekvlam en kan je ook gecontroleerder beginnen met koken.

Tip 3: Als laatste is het van belang om te voorkomen dat warmte ophoopt in onze compacte kookkisten, met name onder de branders kan dit voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor goede ventilatie. Steek de branders daarom nooit aan als de kookkist niet volledig is opgeklapt. Zet altijd alle zijtafels open bij het koken.