Daktent 220XL

De daktent voor 4 personen en ideaal voor families

€ 3.550,00

De daktent 220XL is de grote en robuuste broer van onze 140 CL. Met een slaapoppervlakte van 220 bij 230cm is het een geschikte daktent voor vier personen. Deze 400 grams katoenen daktent kenmerkt zich door twee ladders en een ruime luifel boven de twee ingangen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om aan de onderzijde van de daktent een ondertent te ritsen. Deze ondertent geeft privacy en de mogelijkheid om altijd droog en beschut de daktent binnen te gaan. Ook zonder ondertent heeft de overkapping als voordeel dat de ingang open kan blijven zonder inkijk of inregenen.

Bij Dare To Be Different streven we naar een optimaal leefklimaat in onze daktenten. Door het dubbeldak systeem, de fly-top, ontstaat een extra isolatielaag bovenop het reguliere dak. Hierdoor blijft de temperatuur in de daktent op warme dagen aangenaam. Tijdens koude nachten helpt deze extra isolatie tegen warmteverlies. Daarbij beschermt het dubbeldak systeem de tent tijdens regenbuien. Gaat u echt de kou trotseren? Als optie leveren wij een katoenen hemel voor een extra isolatielaag in uw daktent. Deze hemel kan in de daktent blijven zitten als u deze invouwt.

Een belangrijk onderdeel van een prettig leefklimaat is ventilatie. De daktent kan optimaal worden geventileerd door twee ventilatieopeningen, twee afsluitbare ramen op de zijkanten en twee groot raam tegenover de ingangen. De zijramen en de ingangen kunnen ook tijdens een regenbui open blijven door de slim geplaatste luifels. Om insecten buiten te houden zijn de ventilatieopeningen, ramen en de deur voorzien van muskietengaas.

Om verder een optimaal leefklimaat te kunnen garanderen, komt de 220 XL met een anti-condens ondermatras in een dikte van 8mm en eventueel te upgraden naar 15mm. Dit zorgt niet alleen voor meer ligcomfort maar gaat ook zoals de naam al zegt condensvorming tegen in uw tent.

Een belangrijk onderdeel van lekker slapen is een prettige matras. In de daktent ligt een zes centimeter dik matras. Door de matraslengte van 230cm is deze daktent uitermate geschikt voor langere mensen. Om de matras heen zit een afritsbare en wasbare hoes van 100% katoen. Verder is de daktent voorzien van diverse handige opbergvakken om ’s nachts een telefoon, bril of zaklamp op te bergen.

De 220XL is de grootste daktent in ons assortiment. De daktent weegt 75kg. Zowel het doek als de stokken zijn zwaarder dan van de 140 CL en 140 CS. Door dit gewicht in combinatie met ruime afmeting is deze tent vooral geschikt voor terreinwagens en busjes. Wij adviseren u graag over het meest geschikte dakdrager voor de combinatie van deze daktent en uw auto.

Accessoires

Bij elke daktent van Dare To Be Different zijn er een aantal accessoires die je voor bij de daktent kunt kopen. Voor de 220XL zijn dit de volgende: 

DTBD 220XL Daktent Rooftoptent Dachzelt 1a
Vraag de brochure aan
Vind een verkooppunt in de buurt

Specificaties

 • Tent en flytop (kleur): zand;
 • Tent (materiaal): 400g canvas (35% katoen / 65% polyester) met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Fly-top (materiaal): 420D 100% polyester Oxford met PU-coating, waterdicht tot 2.500mm, ripstop en UV-bestendig;
 • Transporthoes (kleur): grijs; 
 • Transporthoes (materiaal): PVC (1200D-680g), naden hoogfrequent gelast;
 • Matras: 240cm x 220cm x 6cm (lxbxh) polyester met afritsbare en wasbare hoes van 100% tricot; 
 • Ondermatras: 8mm ventilatie ondermatras (Nu standaard)
 • Bodemplaat: hogedruk verlijmde aluminium sandwich plaat met extra versterkingen;
 • Ladder: 2x aluminium telescopisch, standaard 2.3m (2.6m zijn als optie leverbaar);
 • Afmeting in transport hoes: 230m x 125cm x 38cm (lxbxh);
 • Afmeting opgezet: 225cm x 310cm x 126cm (lxbxh);
 • Gewicht: 75kg; 
 • Garantie: 2 jaar.

Garantie en registratie

Standaard krijg je 2 jaar garantie bij aanschaf van de 220XL, door jouw product hier te registreren krijg je 1 jaar extra. Registreer daarom snel jouw 220XL  en ontvang 1 jaar langer garantie op jouw daktent! 

Foto's

Accessoires

DTBD Outdoor Quad Schuifwand sliding wall schiebewand tarp 201904175

Schuifwand

Met de schuifwand creëert u in een handomdraai een windvrije, droge of schaduwplek onder de daktent.

dtbd-bagage-hangmat

Bagagehangmat

Met het ontwerpen van de bagagehangmat zijn we er in geslaagd om simpel en snel opbergruimte in of onder een daktent te creëren.

dtbd-ondermatras

Ondermatras

De unieke 3D-structuur van onze ondermatrassen zorgen voor een gezonde en aangename slaapomgeving in uw daktent.