Roadtrip met de daktent door Frankrijk

Het is weer de tijd van het jaar om de vakantie te gaan plannen, vakantiegeld wordt deze maand weer gestort dus tijd om alles te regen en de ideale reis samen te stellen. Om jouw op weg te helpen met het plannen van een ultieme Roadtrip door Frankrijk, hebben we een reisschema voor je gemaakt met verschillende highlights, campings en must-do activiteiten.

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke eten en rijke cultuur. En wat is er nu beter dan dit alles te ontdekken vanuit het comfort van een daktent? Check daarom hieronder ons reisschema.

Dag 1: Nederland naar Reims

We beginnen onze roadtrip vanuit Nederland en rijden naar de prachtige stad Reims in het noordoosten van Frankrijk. Hier kunt u de beroemde kathedraal van Reims bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er zijn verschillende campings in de omgeving, waaronder 

Camping tip: Camping Municipal de la Source en Camping Les Bords de l'Aisne.

 

Dag 2: Reims naar Dijon

Vanuit Reims rijden we naar Dijon, een stad in de regio Bourgondië die bekend staat om zijn heerlijke eten en wijn. Breng een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts de Dijon of slenter door de charmante oude stad. 

Camping tip: Campings in de buurt zijn onder andere Camping de l'Etang du Merle en Camping Municipal Les Chaumes.

 

Dag 3: Dijon naar Annecy

We vervolgen onze weg naar Annecy, een schilderachtige stad aan de oevers van het meer van Annecy. Hier kunt u kajakken of paddleboarden op het meer, of gewoon genieten van de prachtige omgeving.

Camping tip: Enkele campings in de omgeving zijn Camping Le Belvédère en Camping La Ravoire.

 

Dag 4: Annecy naar Aix-en-Provence

Vanuit Annecy rijden we naar Aix-en-Provence, een stad in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Bezoek de prachtige oude stad en geniet van het heerlijke eten en de wijn in een van de vele cafés en restaurants.

Campings in de buurt zijn: Camping Le Devançon en Camping du Garlaban.

 

Dag 5: Aix-en-Provence naar Montpellier

Onze volgende stop is Montpellier, een bruisende stad aan de Middellandse Zee. Hier kunt u het Musée Fabre bezoeken, een van de grootste kunstmusea in Frankrijk, of gewoon genieten van het strand.

Campings in de omgeving zijn: onder andere Camping le Mas de Reilhe en Camping Le Clos de la Grangette.

 

Dag 6: Montpellier naar Carcassonne

We rijden verder naar Carcassonne, een middeleeuwse stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Breng een bezoek aan het indrukwekkende kasteel en de ommuurde stad.

Camping tip:  Camping de la Cité en Camping Le Moulin de Sainte Anne.

 

Dag 7: Carcassonne naar Bordeaux

Onze laatste stop is Bordeaux, een stad in de regio Nouvelle-Aquitaine die bekend staat om zijn wijn en architectuur. Hier kunt u genieten van heerlijke wijnproeverijen en rondwandelen in de charmante oude stad.

Enkele campings in de omgeving zijn: Camping Le Village du Lac en Camping du Vieux Château.

 

Dag 8: Bordeaux naar La Rochelle

Vanuit Bordeaux rijden we naar La Rochelle, een charmante stad aan de Atlantische kust. Bezoek de middeleeuwse torens van de stad, maak een wandeling langs de haven en geniet van de heerlijke zeevruchten.

Leuke camping zijn: Camping La Rochelle, Camping Le Beaulieu en Camping Les Minimes.

 

Dag 9: La Rochelle naar Nantes

Vanuit La Rochelle rijden we naar Nantes, een stad in de regio Pays de la Loire. Bezoek het Château des Ducs de Bretagne en het prachtige park Jardin des Plantes. 

Camping tip: Camping La Pindière, Camping La Foret du Parc en Camping de l'Île Cariot.

 

Dag 10: Nantes naar Rouen

We vervolgen onze weg naar Rouen, een stad in Normandië die bekend staat om zijn gotische kathedraal en historische centrum. Breng een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts de Rouen of wandel langs de Seine.

Campings in de omgeving: Camping de la Forêt en Camping Le Marqueval.

 

Dag 11: Rouen naar Brugge

Vanuit Rouen rijden we naar Brugge, een charmante stad in België die bekend staat om zijn prachtige grachten en middeleeuwse architectuur. Maak een boottochtje over de grachten of bezoek het beroemde chocolademuseum.

Campings: Camping Memling en Camping Klein Strand.

 

Dag 12: Brugge naar Nederland

Vanuit de laatste stop in België rijden de terug naar Nederland om daar alles weer op te kunnen ruimen en ook de daktent nog een extra keer te ventileren en schoon te maken. 

Dit zijn slechts enkele suggesties voor campings en activiteiten tijdens je Roadtrip in Frankrijk. Er zijn nog veel meer mooie plekken te ontdekken en activiteiten te doen tijdens een vakantie met een daktent. Hopelijk heeft dit reisschema je wat inspiratie gegeven om op avontuur te gaan en te genieten van al het moois dat Frankrijk en omgeving te bieden heeft.