202005 DTBD Outdoor 140L 12 1400 2

Blog

We dared to do things differently | Roadtrip Siebe & Jelle

Het is een geweldige eerste maand geweest! De eerste maand van onze reis met Jack, onze gele 4*4...
Lees meer

Waar vind ik het serienummer van mijn DTBD Daktent?

Voor onze garantieregistratie vragen wij om het serienummer van de daktent en soms kan de dealer er...
Lees meer

Hoe werkt de ladder van mijn DTBD Outdoor daktent?

De eerste keer een ladder opzetten van de daktent kan soms lastig zijn. Om het jou zo gemakkelijk...
Lees meer
Meer berichten

Montagewijze dakdragers

  1. De klassieke regengoot montage: Hierbij heb je een gebogen randje, de regengoot, aan de zijkant van het dak. Hierin komt de voet of dakrekvoet te staan met een klemming om de regengoot.

  2. Lage / dichte / geïntegreerde roofrails: Deze rails zit vaak over de gehele lengte van het het dak. Het voordeel is dat je de dakdragers ook gemakkelijk verder uit elkaar zet. Maar daklast is soms laag.

  3. Een volledig glad dak: De voeten klemmen om de deurstijlen heen. Voor montage moet je de deuren openen en klemmen de voeten om de dakrand heen. Soms zit er in de deurstijl openingen om de dakdrager met boutjes of pennen in de deurstijl vast te zetten. Let op sommige autos hebben in de deurstijl aanwijzingen waar de dakdragers precies moeten worden geplaatst.

  4. Open roofrail: De dragervoeten klemmen zich om de roofrails. Het voordeel is dat je de dakdragers ook gemakkelijk verder uit elkaar zet. Maar daklast is soms laag.

  5. Vaste montage punten: De dakdragers hebben vaste bevestigingspunten op het dak. Bevestiging eenvoudig met schroefverbinding of speciaal klemsysteem. Doorgaans hoger te belasten dan andere methodieken. Door de vaste montage punten is het niet mogelijk de afstand van de onderlinge dakdrager te variëren.

Wat als de bevestiging boven de dragervoet zit?

Het kan voorkomen dat de dakdrager montagepunten te dicht op elkaar zitten waardoor de daktent profielen precies op deze montagepunten komen.

In dat geval kan de montage van de daktent verschoven worden naar binnen of naar buiten. Hier hebben wij een adapterset voor. Vraag ernaar bij u dealer.

Categorie: veelgestelde vragen, opzetten