Kan ik een ondertent gebruiken met een lage auto?

Ondertenten en lage auto's: Hoe werkt het?

Onze ondertenten zijn ontworpen voor auto's met een dakdrager hoogte van minimaal 1,70 meter, maar kunnen ook worden gebruikt voor auto's met een hoogte van 1,60 meter. Dankzij de spanbanden op de hoeken kan je de daktent vanaf 1,60 meter gebruiken. Dus ook bij lagere auto’s. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Gebruikstips:

  • Tentstof: Bij lagere auto's ligt er wat tentstof op de grond bij door het aanspannen van de hoeken. Vouw deze stof bij regen zo dat er geen water naar binnen komt.
  • Stahoogte: Houd rekening met beperkte stahoogte onder de uitgeklapte bodemplaat, maar je kunt er comfortabel zitten, zelfs op een campingstoel.

 

Praktisch Gebruik:

  • De effectieve hoogte voor het gebruik van een ondertent wordt gemeten vanaf de bovenkant van de dakdrager tot de onderkant van het achterwiel. Reken hier nog 3 cm bij op en je hebt de hoogte van de onderkant bodemplaat tot de grond.
  • Een ondertent past ook op modellen zoals de Seat Leon, Ford Focus Wagon, Volkswagen Passat, Volvo V60 etc. 

Pro tip: Om de auto hoger te krijgen, kun je de auto op oprijblokken zetten. Dit geeft je 10-12 cm extra hoogte, zo kan je comfortabel staan onder de ondertent en staat de ondertent net wat netter. Ook kan je hiermee makkelijk de auto recht zetten en rol je niet alle kanten op in de daktent. 

Wil je weten of jouw auto geschikt is voor een ondertent?
Twijfel of jouw auto geschikt is voor een ondertent? Neem dan contact met ons op en wij gaan samen kijken voor de mogelijkheden.