202005 DTBD Outdoor 140L 12 1400 2

Blog

Waar vind ik het serienummer van mijn DTBD Daktent?

Voor onze garantieregistratie vragen wij om het serienummer van de daktent en soms kan de dealer er...
Lees meer

Hoe werkt de ladder van mijn DTBD Outdoor daktent?

De eerste keer een ladder opzetten van de daktent kan soms lastig zijn. Om het jouw zo gemakkelijk...
Lees meer

Kan ik mijn daktent gebruiken met een quick release systeem?

Wij krijgen steeds vaker de vraag of onze daktenten te gebruiken is met een quiz lock and release...
Lees meer
Meer berichten

Hoe zet je een hardshell daktent op

Een hardshell daktent is simpel en snel op te zetten. Belangrijk is dat de auto recht staat en dat die gunstig staat met de wind. Er zijn twee types parallel openend en aan 1 zijde openend We leggen hier beide modellen uit.

Het model dat voor en achter open gaat en dus parallel opent.

De parallel openende hardshell zijn meestal uitgevoerd met gasdrukveren. Openen doe je door alle vergrendelingen rondom los te maken en daarna duw je de tent omhoog aan beide kanten. De gasdrukveren zorgen dat de tent helemaal uitklapt. Nu zet je de ladder bij de deur die je wilt gebruiken. Sommige hardshell tenten zijn met kleine luifels uitgerust voor de deuren en of ramen deze kun je nu ook nog even uitzetten. In klappen gaat tegenovergesteld als wat we net omschreven. Wat heel belangrijk is bij het invouwen moet je goed kijken of het doek in de tent zit en niet nog delen ervan eruit hangen.
Parallel openende hardshell daktenten zijn er waarbij de tenten elektrische of met een slinger openen en niet met gasdrukveren.

Het model dat aan een kant omhoog gaat en dan dus een driehoekige vorm krijgt.

Deze tent heeft twee scharnieren en vouwt aan een kant open omhoog. Hij lijkt daardoor op een taartpunt die op zijn kant ligt. Deze tent is veel hoger dan de tent die aan twee kanten omhoog gaat. Het uitklappen gaat met gasdrukveren je maakt de tent los en duwt hem omhoog invouwen gaat tegenovergesteld ook hier moet je zorgen dat het tent doek in de tent zit en niet los hangt. Ladder er tegen aan zetten en je tent is gebruiksklaar. Ook deze hardshell tenten zijn er met kleine luifels voor de deuren en of ramen deze kun je ook nog uitzetten.

Categorie: veelgestelde vragen, hardshell, opzetten