Hoe berg ik mijn daktent op?

Het opbergen van je daktent is erg belangrijk voor de levensduur van het product. En het is natuurlijk fijn om lang te genieten van die prachtige daktent!

Hoeveel ruimte heb ik nodig om mijn daktent op te bergen?

Het antwoordt is eigenlijk heel simpel. De ruimte die je nodig hebt zijn de afmetingen van de daktent zelf. Plat neemt de daktent natuurlijk meer ruimte in dan recht op.

Hoe berg ik mijn hardshell daktent het beste op?

Voor de hardshell daktent adviseren wij om hem plat op te slaan. Kan dat niet dan adviseren wij de hardshell tent op de korte of lange zijde recht op te zetten tegen een muur. Van belang is wel dat er een foam plaat of een schuim blok onder gelegd word en er tussen de muur en de hardshell natuurlijk ook bescherming wordt aangebracht om krassen te voorkomen. De zijkanten van een hardshell zijn meestal niet recht maar afgerond. Zorg ervoor dat er bevestigingspunten aan de muur zijn dan kan je de daktent met een spanband vast aan de muur zetten.

Hoe berg ik mijn Softshell daktent het beste op?

Voor de softshell daktent adviseren wij om hem op de scharnierzijde van de tent neer te zetten dan staat hij stabiel. Wil je ruimte besparen dan kun je hem ook op de korte zijde zetten. Zet je hem op de korte zijde dan is het weer van belang om er een foam plaat of een schuim blok onder te leggen. Wij adviseren bij een softshell daktent om de zijde die normaal op de auto ligt tegen de muur aan te zetten.
Wij adviseren om altijd te zorgen voor bevestigingspunten aan de muur dan kan je de daktent met een spanband vast aan de muur zetten.

En wat is de beste plek?

Beste plek om een daktent neer te zetten is een ruimte die droog is, niet te veel temperatuur schommelingen heeft en dat er geen muizen of andere ongedierte bij kunnen komen. Heb je toch een ruimte waar de temperatuur varieert en/of ook vochtig is. Dan adviseren wij de matras uit de tent te halen en die in huis op een droge plek op te bergen. En daarnaast eventueel zakje Silicagel in de tent te leggen. De zakjes silicagel kan je zelf kopen of opsparen want in veel verpakkingen zitten dergelijke zakjes en kun je ze dus voor in de tent hergebruiken.