Past een daktent op mijn auto?

Wij krijgen vaak de vraag past er wel een daktent op mijn auto? Eigenlijk past er op elke auto een daktent, mist de bijpassende dakdragers goed gemonteerd zijn op het dak. Of je nu een Audi, BMW, Ford, Peugeot of Volkswagen rijdt. Niet staat jouw kampeervakantie met een daktent in de weg. Op deze pagina vind je waar je rekening mee moet houden bij de dakbelasting van je auto en het gewicht van je daktent, voordat je een daktent koopt. Als je meer wilt weten over onze daktenten en modellen dan kan je op onze website alles vinden over de daktenten.

 

audi-station-daktent-2

Op deze modellen past een daktent

Sedan

De Sedan is een van de meest voorkomende automodellen en ook zeker geschikt voor een daktent.

Stationwagen

Een Stationwagen met daktent is in de meeste gevallen geen probleem, ruim zijn ze zeker dus alle spullen kunnen mee!

SUV

We zien steeds meer SUV's rijden en een daktent staat daar altijd goed op!

4x4 offroad

Ee daktent op een 4x4 offroad is zeker geen probleem.

Pick-up

Een daktent is op verschillende manieren te monteren op een Pick-up, zo kan je het op de bak monteren of op het dak.

Bestelwagen of bus

Een daktent op een bestelwagen of bus is eigenlijk nooit een probleem!

Hatchback

Een daktent op een hatchback? Dat zie je niet vaak, maar het kan zeker!

Camper

Monteer een daktent op het dak van je camper en je hebt gelijk een extra slaapkamer op je dak.

Waar moet ik op letten?

Het is allereerst belangrijk om goed te kijken naar de maximale daklast van de auto, vaak is dit terug te vinden in het boekje van de auto. Hierin staat de maximale daklast voor een rijdende auto. Weet je de daklast van de auto, dan is het raadzaam om te kijken welke dakdragers passend zijn bij de auto en daktent. Al onze daktenten zijn te monteren op de meest voorkomende dakdragers of dakrekken.

Twijfel je of een daktent past op jouw auto? Dan helpen wij je graag op weg. Neem contact met ons op en wij helpen je met het bepalen van de juiste combinatie dakdragers en daktent voor jouw auto. Hieronder vind je verschillende overzichten van automodellen en merken waarop onze daktenten zeker te monteren zijn. Zie je jouw auto er niet tussen staan, twijfel je of er een daktent op mag en kan? Wij houden altijd het volgende aan: als er dakdragers op de auto kunnen, kan er ook een daktent op, mits de daklast van de auto 48kg is of hoger.

DSC02092