Binnentent Hemel

Slapen zonder last van condens.

€ 65,00

Bij koude nachten is er in alle tenten altijd kans op condens vorming aan de binnen zijde van het tentdoek. Dat is vooral afhankelijk van buiten temperatuur en de mate waarin er geventileerd wordt. Ventilatie kan deels door het doek heen maar grotendeels moet er door ventilatie gezorgd worden door ramen/deuren bij alle type en merken tenten.

De condens ontstaat vooral door ons zelf, wij mensen produceren veel vocht met name de lucht die wij uit ademen bevat veel waterdamp.

Voor interne isolatie in de daktenten hebben wij een eenvoudige maar adequate oplossing een "binnen hemel".

Wij hebben bewust niet gekozen voor een volledige binnentent maar alleen een hemel.

Uit ervaring van ons daktent testpanel hebben wij gemerkt dat een volledige binnentent in de daktent niet de idealste oplossing is. De binnententen die er nu op de markt zijn, zijn getest door ons testpanel en daaruit blijkt dat de wanden van de binnententen die er zijn aan de onderzijde het buiten tentdoek van de daktent raken. Hierdoor wordt de binnentent onderaan juist waar je ligt vochtig. En dat ervaar je ook als onprettig

Daarom hebben wij gekozen om enkel het dak te voorzien van de extra laag stof de zogenaamde hemel. Montage is makkelijk gaat gewoon met klittenband en kan gewoon blijven hangen bij het dicht vouwen. De Hemel is gemaakt van 100% Katoen dus is hij wasbaar. Let wel maximaal op 30 graden en niet drogen in de droger.

Veel mensen vragen ons:

Hoe zit dat nu met condensvorming ?

Hier even een uitleg en dit geldt voor alle tenten goedkoop of duur. Top kwaliteit doek of mindere kwaliteit doek.

Bij koude nachten is er in alle tenten altijd kans op condensvorming aan de binnenzijde van het tentdoek.

Dat is vooral afhankelijk van buiten temperatuur en de luchtvochtigheid in en buiten de tent.

Het condensaat ontstaat vooral door ons zelf, wij mensen produceren veel vocht met name de lucht die wij uit ademen bevat veel waterdamp.

De waterdamp uit onze adem is natuurlijk warm, wanneer het tentdoek een lagere temperatuur dan het zogenaamde dauwpunt heeft dan kan het waterdamp uit onze adem gaan condenseren op het koude opppervlak van het tentdoek. 

Als er heel veel condens in kleine druppeltjes zich op het doek bevindt vormen zich langzaam grotere druppels condens deze druppels kunnen als ze groot genoeg zijn als regendruppels naar beneden vallen. In het laatste geval is er meestal geen ventilatie en is er een hoge luchtvochtigheid.

Om dit tegen te gaan is het dus van belang luchtvochtigheid naar beneden te krijgen of temperatuur te verhogen van het doek boven het dauwpunt.

Luchtvochtigheid verlagen doe je door te ventileren. Temperatuur boven het dauwpunt brengen doe je door te verwarmen. Ventileren is eenvoudig het verwarmen van de hele ruimte inclusief tent doek vergt veel energie en is niet altijd voorhanden.

DTBD Outdoor Daktent Rooftoptent Dachzelt Inside Sky Hemel (4)
Vraag de brochure aan
Vind een verkooppunt in de buurt

Specificaties

  • Prijs: € 65,00;
  • Kleur: groen;
  • Materiaal: 100% katoen;
  • Afmeting verpakt: 40cm x 10cm x 1cm (lxbxh);
  • Afmeting uitgepakt: 140cm x 200cm (lxb);
  • Gewicht: 400g;
  • Garantie: 2 jaar.

Foto's