202005 DTBD Outdoor 140L 12 1400 2

Blog

Waar vind ik het serienummer van mijn DTBD Daktent?

Voor onze garantieregistratie vragen wij om het serienummer van de daktent en soms kan de dealer er...
Lees meer

Hoe werkt de ladder van mijn DTBD Outdoor daktent?

De eerste keer een ladder opzetten van de daktent kan soms lastig zijn. Om het jouw zo gemakkelijk...
Lees meer

Kan ik mijn daktent gebruiken met een quick release systeem?

Wij krijgen steeds vaker de vraag of onze daktenten te gebruiken is met een quiz lock and release...
Lees meer
Meer berichten

Waarin onderscheidt Dare To Be Different Outdoor zich?

Waarin onderscheidt Dare To Be Different Outdoor zich van andere softshell daktenten?

We zullen het u uitleggen en toelichten zodat u zelf ook kritischer de vergelijking tussen tenten kunt maken. 

Wat we namelijk vaak horen zijn de volgende vragen of opmerkingen:

  1. De tenten zijn toch allemaal hetzelfde
  2. Ze komen toch allemaal uit dezelfde fabriek
  3. Ik kan hem ook zelf zo via Aliexpress bestellen

Voor we inhoudelijk op deze 3 opmerkingen terugkomen, gaan we even een stapje terug in de tijd. Terug naar 2012 toen we onze ‘visie’ opstelden:

Dare to be Different Outdoor heeft als doel dat onze klanten met al onze producten snel en flexibel volledig kan genieten van het Europese continent in al haar facetten.

En hier staan we, 9 jaar later, nog steeds helemaal achter.

En nu nog even de antwoorden op de vragen of opmerkingen:  

  1. Alle tenten zijn toch hetzelfde: 

Eens, op het eerste oog, zijn alle softshell tenten hetzelfde. Echter, wat men niet ziet is dat jarenlange kennis en ervaring die wij zelf hebben opgedaan, als producent van onze softshell tenten en luifels, u goed kunnen uitleggen op welke details u moet letten. Het gaat namelijk om de details.

  1. Ze komen toch allemaal uit dezelfde fabriek:

Nou, wij kunnen u vertellen, door schade en schande zelf ondervonden, dat ze niet allemaal uit dezelfde fabriek komen. Er zijn veel, heel veel fabrieken, en die hebben allemaal hun eigen expertise. Een fabriek vinden waar wij al onze kwaliteitseisen onder een dak konden waarborgen was echt niet makkelijk. En dan een zakelijke relatie opbouwen…… ook nog niet zo makkelijk. Dus een paar keer per jaar naar de fabriek is echt noodzakelijk.

  1. Ik kan de daktent ook zelf bij Ali Express bestellen:

Zou je zeker een keer kunnen proberen, is al een avontuur op zich!  En dan kijken wat je binnenkrijgt, heel spannend. Los van alle invoerrechten, douane papieren, btw etc. Doen! Maar dan niet piepen als de tent kwalitatief niet goed is. 

Vergeet niet, wij hebben de contacten met de fabriek en kunnen op basis van eigen ervaring of ervaring van huurders, blijven verbeteren en aanpassen. We gaan mee in de tijd die tenslotte niet stilstaat en blijven ons verdiepen in de zich snel ontwikkelende technieken.

Alternatief: Door onze jarenlange ervaring en bijna dagelijkse contact met de producenten zien we als geen ander de nieuwe trends in de kampeerwereld. Zodoende kunnen wij snel inspelen op de veranderende wensen van onze klanten.

Bovendien: Verschillende continenten hebben verschillende gewoonten en eisen, ook aan het kamperen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende klimaten. Daar kunnen wij, omdat we zelf produceren, allemaal rekening mee houden.

Er zijn veel bedrijven op de markt die een standaard daktent kopen en daar hun eigen logo op laten plaatsen. Ander kleurtje, ander logo, klaar. Dit wil niet zeggen dat het slechte tenten zijn, echter, is er wel goed gekeken naar de standaard tent en heeft dit bedrijf zich verdiept in bijvoorbeeld het klimaat waarin wij wonen of reizen? Juist in die details zit het verschil. Dat verschil dat ons net even beter maakt.

In het overzicht hieronder tonen wij enkele voorbeelden van onze aanpassingen en ons inziens, verbetereingen ten opzichte van andere merken tenten. Denk aan bijv. sluitingen, klitteband, materialen, stiknaden etc etc. 

dare-to-be-different-collage

En dit is nog steeds maar een selectie van wat wij aangepast hebben.

Categorie: Insider